на живо

"Интер" удари "Милан" и задълбочи кризата

Лаутаро Мартинес донесе успеха за "нерадзурите" в дербито

"Интер" задълбочи кризата в градския си съперник "Милан"! "Нерадзурите" се наложиха с 1:0 в дербито от 21-ия кръг на италианската Серия "А". Победното попадение за тима на Симоне Индзаги отбеляза световният шампион Лаутаро Мартинес в 34'. Така "Милан" допусна четвърто поредно поражение във всички турнири.

Двубоят на ст. "Сан Сиро" започна с натиск на "Интер". Мартинес бе спрян отлично от вратаря Чиприан Татарушану още в 6', а в 14' реферът Давиде Маса отхвърли претенциите на "нерадзурите" за дузпа.

Стигна се до 34', когато бившият играч на "Милан" Хакан Чалханоглу центрира от корнер и Мартинес откри. Аржентинецът стана вторият най-резултатен играч на "Интер" в Дерби дела Мадонина. Той има 7 гола, като пред него е единствено Стефано Найерс с 11.

"Интер" доминираше преди почивката и завърши първата част с 9 отправени удара повече - рекордна разлика за миланския сблъсък от сезон 2004/2005 насам.

"Нерадзурите" бяха по-активни и през второто полувреме, но Федерико Димарко пропусна, а второ попадение на Мартинес не беше зачетено заради засада. Най-добрата възможност за "Милан" се откри пред резервата Браим Диас, чийто удар в 75' беше отразен от вратаря Андре Онана.

В крайна сметка "Милан" удължи серията си без победа на 4 мача, което се случва за първи път от февруари 2017 г. Тогава начело на "росонерите" беше Винченцо Монтела.

Сега се клати столът на Стефано Пиоли, тъй като шампионът "Милан" е шести с 38 точки. Същевременно "Интер" е на втората позиция, която заема с 43 - 13 зад лидера "Наполи".