на живо

Кейн спаси "Тотнъм" срещу "Челси", треньорите за малко да се сбият

2:2 на „Стамфорд Бридж“

Reuters

Хари Кейн спаси "Тотнъм" в лондонското дерби с "Челси". Двата тима стигнаха до 2:2 на „Стамфорд Бридж“, като на два пъти "сините" повеждаха в резултата.

Съперниците имат по една победа и равенство от началото на сезона във Висшата лига.

Снимка: Reuters

Калиду Кулибали и Рийс Джеймс бяха точни за тима на Антонио Конте, но „шпорите“ отвърнаха с попадения на Пиер-Емил Хойберг и Хари Кейн. "Тотнъм" беше на секунди от поражението, но дълбоко в добавеното време Кейн изравни.

След първия изравнителен гол на "шпорите" пламнаха и първите искри между двамата мениджъри. След попадението Томас Тухел протестираше срещу съдиите, а в този момент Антонио Конте се израдва бурно в лицето му, което предизвика размяна на реплики, но до физически сблъсък не се стигна, тъй като те бяха разтървани.

;

След края на мача последва нов сблъсък. Тухел и Конте се поздравиха, но германецът задържа ръката на колегата си и това бе последвано от нови бурни сцени на терена.

По-рано "Нотингам" се завърна във Висшата лига на своя стадион "Сити Граунд" с победа - 1:0 над "Уест Хем". Тайво Авони вкара единствения гол в 45-ата минута. В герой за домакините се превърна вратарят Дийн Хендерсън, който направи няколко ключови спасявания. Спаси и дузпа на Деклан Райс в 65-ата минута. "Форест" взе първа победа през новия век в елита на Англия.

Преди днешния двубой "Нотингам" за последно беше домакин в Премиършип през 1999-а. На другия полюс бе настроението при съперника. "Чуковете" остават на дъното в класирането, като все още нямат спечелена точка и отбелязан гол.