на живо

Меси vs Роналдо: Кой колко печели на секунда?

Заплатата на Лионел в Интер Маями далеч няма да е единственият му приход

Лионел Меси ще получи цяло състояние за своята американска епопея. Но въпреки това аржентинецът ще остане в сянката на големия си съперник през последните години Кристиано Роналдо.

След като завръщането му в Барселона се провали, Меси потвърди трансфера си в Интер Маями на Дейвид Бекъм. Седемкратният носител на "Златната топка" напуска ПСЖ, като договорът му изтича в края на юни.

Твърди се, че световният шампион от Катар 2022 е получил предложение за 300 млн. евро годишно, за да се премести в Саудитска Арабия. Той обаче не пожела да се присъедини към Роналдо и Карим Бензема в Близкия изток.

Лионел все пак ще прибира колосална заплата и в САЩ. Договорът му гарантира по 150 млн. долара за всяка от 2,5 години на договора му. Това прави по 1,78 евро на секунда. 

Но това не е всичко. Adidas, Apple и MLS също се надяват да привлекат аржентинеца, но като рекламно лице. Германският спортен концерн, който е и сред най-значимите корпоративни спонсори на лигата, предлага споразумение за дял от печалбите. Това означава, че Меси ще получи директна финансова инжекция само заради ефекта, който носи със своя трансфер.

MLS и Apple също обмислят да предложат на Меси дял от приходите, генерирани от новите абонати на MLS Season Pass - пакетът за стрийминг на Apple TV+.

Договорът на Роналдо с Ал Насър пък е за 200 млн. евро на сезон. Което прави по 6,43 евро на секунда. Смята се, че пълната сделка е с обща продължителност 7 години, като Кристиано ще поеме ролята на посланик след края на футболната си кариера.