на живо

Пике и Шакира в пряка битка за децата. На кого разчитат?

Двойката започва официална работа по раздялата си

БГНЕС

Раздялата между футболиста на "Барселона" Жерар Пике и колумбийската певица Шакира очевидно е неизбежна. Двамата не живеят заедно от месеци след негова изневяра, според испанските медии. Тя е прекъснала всички връзки със семейството му, което живее в съседната къща. 

Сега обаче нещата навлизат в сериозна фаза. Пике и Шакира започват битка за родителските права за двамата си сина - Милан (на 9 години) и Саша (на 7 години). 

Двамата са се обърнали към специалисти, за да задвижат процеса. 

Снимка: Instagram/@shakira

Пике разчита на кантора "Тамбореро Амбогадос" - адвокати по семейно право в Барселона. Те специализира именно в бракоразводните дела, подялбата на родителски права, както и предбрачни договори. 

Шакира е наела Пилар Мание. Тя също работи в Барселона и се занимава предимно с подялба на правата при раздели. 

Все още не е ясно дали певицата ще предпочете да напусне Испания и да се преселели с децата в Маями. Според "Марка", при такъв сценарии Пике също ще търси вариант за трансфер в САЩ и дори в същия щат. В Маями живеят голяма част от роднините на Шакира, в това число родителите и братята ѝ.

Футболистът и певицата стартираха своите отношения преди 12 години, малко преди световното първенство в Южна Америка. Двойката беше давана за пример докато не се разбра за разрива в отношенията им преди повече от месец.