на живо

Португалия разпиля Люксембург, Роналдо продължава да бележи

Кристиано показа нова радост след гол

Reuters

Португалия разгроми Люксембург с 6:0 като гост в мач от група 10 на квалификациите за Евро 2024. Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо бе точен на два пъти - в 9' и 31', и вече има 122 гола в 198 двубоя с националната фланелка.

Останалите попадения за тима на Роберто Мартинес реализираха Жоао Феликс в 15', Бернардо Силва в 18', Отавио в 77' и Рафаел Леао в 89'. Португалците можеха да запишат още по-изразителна победа, но Рубен Невеш удари греда от пряк свободен удар в 83', а Леао изпусна дузпа в 85', която сам си изработи.

Снимка: Reuters

Успехът е втори пореден за иберийците от старта на пресявките. Те разбиха с 4:0 друго футболно джудже - Лихтенщайн, през седмицата. Тогава капитанът Роналдо също се отчете с две попадения.

Всички говорят и за новата му радост след гол. Кристиано превърна в легендарен подскока с вик "Сиуу", преди да преминe към празнуване със затворени очи и ръце, скръстени пред гърдите. Тази вечер Роналдо изненада почитателите си, комбинирайки двете празнувания.

Следващият мач на Португалия от евроквалификациите е у дома срещу Босна и Херцеговина на 17 юни. В същия ден Люксембург приема Лихтенщайн в дербито на аутсайдерите. Част от групата са още Исландия и Словакия.

Снимка: Reuters