на живо

ПСЖ или "Реал"? Мбапе взе своето решение

Край на сагата с френската суперзвезда

Край на сагата! Килиан Мбапе избра къде ще играе през следващия сезон. Според медиите във Франция, световният шампион вече е уведомил президента на "Реал" Мадрид Флорентино Перес, че остава в "Пари Сен Жермен".

Кралският клуб искаше да привлече със свободен трансфер нападателя, чийто договор изтича скоро, но това няма да се случи. Испанският гранд удря на камък с Мбапе за втори път, след като миналото лято ПСЖ отхвърли оферта на стойност 210 млн. евро.

По последни информации парижани ще позлатят Мбапе. Той ще получава месечна заплата в размер на около 5 млн. евро, а в контракта му ще са заложени всевъзможни клаузи, носещи допълнителни приходи. Освен това суперзвездата ще получи бонус от 118 млн. евро при преподписването.

В началото на седмицата майката на Мбапе - Файза, разкри, че предложенията и на ПСЖ, и на "Реал" са задоволителни и остава Килиан да направи своя избор.

През настоящата кампания Мбапе има 36 гола в 45 мача за ПСЖ във всички турнири. Сезонът във френската Лига 1 завършва днес, а шампионите приемат "Мец".

Мбапе е част от ПСЖ вече 5 години, като преди това блестеше с екипа на бившия тим на Димитър Бербатов - "Монако".