на живо

Тя ще наследи империята на Мино Райола

Адвокат Рафаела Пимента се захваща с трансферите

Изненадващата новина за смъртта на един от най-известните футболни агенти - Мино Райола, шокира всички. Той си отиде в края на април след боледуване. Изпратиха го редица играчи, чиито кариери направляваше, но скръбта вече е на заден план.

Работата остава! И с нея се заема Рафаела Пимента!

Бразилската адвокатка работеше в тясно сътрудничество с Райола и сега ще поеме бизнеса му, който се оценява на над 84 млн. долара. Тя ще бъде основният човек, който да отговаря за кариерите на Златан Ибрахимович, Пол Погба, Ромелу Лукаку, Марио Балотели, Арлинг Холанд и още 71 футболисти. 

Пимента може бързо да се превърне в най-влиятелната жена в този спорт. Но пътят ѝ до тук не е лесен. Цели 18 години тя работи с Райола, като се издигна до ролята на негова "дясна ръка". Бразилката учеше тънкостите на занаята от първия ред! 

Първата им среща е през 1998 г. в родината ѝ. Тогава тя му съдейства за общия проект с Ривалдо и Сезар Сампайо за основаването на вече фалиралия клуб "Гуаратингета". 

Доволен от работата ѝ, Райола настоява тя да остави работата си като преподавател по международно право в Сао Пауло и да се премести в Монте Карло. 

Преди това Пимента работи за кратко и за Фернандо Енрике Кардосо - бившия президент на Бразилия.

Южноамериканката има невероятна възможност да работи на място в офиса на Райола в Монте Карло. В него място намират само най-заслужилите. Другият такъв със свои кабинет е братовчеда на починалия агент - Винченцо, който е отговорен за италианските футболисти. 

Пимента обаче не се развива само в едно направление. Тя следи всичко и логично империята ще премине в нейни ръце. 

Смята се че към скромния, но доста ефективен екип в Монте Карло скоро ще се присъедини не друг, а самият Златан Ибрахимович. Преди време шведският футболист заяви, че ще приключи с кариерата си, ако спечели трофей с "Милан". Преди дни "росонерите" станаха шампиони на Италия след 11 години чакане.