на живо

Спонсорът на "Левски" вложил над 5 млн. лв в клуба

От компанията излязоха със съобщение до медиите

Lap.bg

Генералният спонсор на "Левски" - букмейкърът Palms Bet, финансирал клуба с над 5 млн. лв за малко повече от година. Това стана ясно от официално съобщение на компанията до медиите.

Името на Palms Bet беше свързано с проблемите в "Левски", след като изтече запис от срещата на треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков със сдружението "Левски на левскарите". От него се разбра, че в последните 4-5 месеца взаимотношенията със спонсора са станали “изключително неприятни” и имало много "разминавания и скандали", според Мъри.

Ивков заговори за "принципни различия със собственика, генералния спонсор, с колегите от Управителния и Надзорния съвет" и конфликт на интереси, като намекна за напускане.

Съобщението на Palms Bet

Изявление до медиите
от Palms Bet, генерален спонсор на ПФК „Левски“ АД

Във връзка с излезлите информации в медийното пространство по отношение на партньорските договори между ПФК „Левски“ АД и групата компании на Palms Bet, генерален спонсор на футболния клуб, заявяваме следното:

Palms Bet и групата компании, свързани договорно с футболния клуб, не само изпълняват всички поети ангажименти, редовно превеждат всички суми по сключените договори, но и подпомагат нееднократно клуба като го финансират с авансови парични преводи.

Бихме искали да уточним, че до момента в управляващото дружество „Р.С. Консулт“ АД няма постъпило нито едно писмено обръщение към нас от страна на ПФК „Левски“ АД, с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма.

Заявяваме, че от сключването на Договора за управление и спонсорските договори в края на август 2021 г. до днешна дата, са изплатени 4 732 962 лв. От тях:

1. 3 400 000 лв. – по спонсорски договори

2. 1 332 962 лв. – по Договор за управление

Дружество „Р.С. Консулт“ АД не е получило плащане от ПФК „Левски“ АД по нито една от издадените фактури по Договора за управление, които са на обща стойност 571 336 лв.

В допълнение, Palms Bet и групата компании са финансирали спортния клуб под различна форма с 552 130 лв. С това общата сума, която е получил ПФК „Левски“ АД от групата компании на Palms Bet, възлиза на над 5 милиона лева.

С настоящото изявление бихме искали да внесем яснота по отношение на договорните ни отношения с клуба и да подчертаем, че за нас водещ принцип на партньорството ни с ПФК „Левски“ АД е да подпомагаме клуба в неговото развитие. Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него, независимо от трудностите, пред които е изправен.

17.11.2022

гр. София