на живо

Изолация в лукс или как Рафа Надал пази яхтата си (ГАЛЕРИЯ)

Имението на испанеца в родната му Майорка е с площ от 1000 кв. м

Пандемията от коронавирус прати всички в Испания по домовете. За някои това е болезнено изпитание, за други желана почивка, за трети комбинация от двете. За световната тенис звезда Рафаел Надал времето у дома означава време в неговото огромно имение. Къщата се намира в родната му Майорка, а в момента той е там със съпругата си Мери Перейо. Двамата се радват на площ от 1000 кв. м.

Благодарение на активността на Надал в социалните мрежи, в последните седмици успяхме да надникнем в неговия дом. Закупуването на къщата и терените около нея струва на тенисиста 4 млн. евро. Той ги отдели през 2013 г. и от тогава до сега, винаги когато няма турнир, се прибира у дома.

С инвестиции и креативност, Надал преобрази имота и го превърна в мечтан за всеки по света. Къщата е изградена от бял камък, а почти навсякъде има дървени подове. В имота има басейн и огромна градина. Изградени са стъпала от къщата до морето, в което спокойно може да се гмурка всеки ден.

Логично, физическата форма е от първостепенно значение за световния №2. Надал скоро ще навърши 34 години, но жаждата да поддържа спортно дълголетие доведе до друга инвестиция - фитнес у дома. В него ще бъдат намерени най-важните уреди за един тенисист, за да е във форма.

 
 
 
View this post on Instagram

Hay que animarse y seguir!!!! #yomequedoencasa #iorestoacasa #istayhome #jerestechezmoi

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

Терасата, която е пригодена както за спортуване, така и за релакс, разкрива изключително красива гледка към Средиземно море и близкото пристанище. По този начин Рафа хвърля око на наскоро закупената си яхта. Освен тениса, другата голяма страст на Надал е плаването.

Освен имението в Майорка, Надал разполага с къща за ваканция в Доминиканската република, ресторант в Маями и три тенис академии - в Майорка, Мексико и Гърция. Според изчисленията, Краля на клея има в банковата си сметка 114 млн. долара от наградни фондове на тенис турнирите.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: