на живо

След утрешния ден (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две момчета дадоха отговори на всички въпроси

Завръщането на Владимир Николов (41) се превърна в тема №1 преди волейболното дерби ЦСКА - "Левски". То стана удобен повод да се припомни, че от другата страна на мрежата са Ивайло Стефанов (45) и Христо Цветанов (40).

Самият мач предложи максималната възможна (спрямо стандартите на клубния ни волейбол) доза емоции. Пълна зала, гласовита агитка, мощни атаки, смайващи спасявания.

Човек би предположил, че ролята на вече изброените ветерани е да вдъхват спокойствие и да дирижират младите със своя опит. Само че когато обстановката се нажежаваше до червено, с блеснали погледи до стола на съдията се озоваваха... Владимир Николов и Ивайло Стефанов. Макар ставите им вече да скърцат артритно, двамата ясно показаха отличителните белези на своето поколение - непримиримост и страст.

Къде изчезна този дух? Кой ще продължи традициите? И какъв е този сблъсък ЦСКА - "Левски", в който на полето се потят някакви динозаври, отказващи да изчезнат заедно с останалите от своя вид?

Отговорите дойдоха от Александър (14) и Георги (15). Първият е син на Владо Николов и когато се появи в игра в края на втория гейм, изпълни насочен сервис към Ивайло Стефанов. Само за секунда топката прелетя цели 31 години. Да, времето и пространството са относителни понятия в българския волейбол. След това Алекс трябваше да влезе в основния състав - заради поредната от епидемията травми при "сините". И се справи забележително за своята възраст.

Появата на Георги Татаров бе далеч по-планирана и дозирана - треньорът на "червените" Александър Попов го пусна при огромна разлика в четвъртия гейм. 195-сантиметровият талант от Кърджали се справи на посрещане и дори успя да запише точка след успешна атака.

И ако това не е достатъчно да стопли сърцата ви, трябваше да ги видите след мача. Един до друг. Потънали в разговор. Синьо и червено. Непримиримост и страст.

Рамо до рамо, Георги и Алекс вече станаха балкански шампиони до 17 години. Същият отбор, воден от Мартин Стоев, ще бъде домакин на европейското първенство другото лято.

Надеждата е жива. И за щастие се простира след утрешния ден.

Тагове: