на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Колко златен е златният олимпийски медал?

Reuters

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Всички олимпийски състезатели се борят за златния медал. Само че той не е чак толкова златен! Последният медал, изцяло направен от въпросния благороден метал, е създаден за олимпийските игри през 1912-a в Стокхолм. Оттогава най-ценното отличие за всеки спортист се прави от 93% сребро, 6% мед и само 1% злато. 

Снимка: Reuters

Прочетете: 

Оказва се, че не всичко около коронавируса е лошо. Поне не за Принца на Рим Франческо Тоти, тъй като пандемията му позволи за първи път от години да обиколи едни от най-красивите места в италианската столица без да бъде обезпокояван. 

Забавлявайте се в интернет:

Заради коронавируса се нагледахме на всякакви прически при футболистите - от обръснати глави, до дълги плитки и нестандартни къси опашки. През последните няколко месеца Кристиано Роналдо имаше нова визия - връзваше косата си високо. Сега обаче е решил да я пусне свободно.

Харесва ли ви?

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Approved ?

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

Тествайте знанията си:

Олимпийският шампион от Лондон 2012 Антъни Джошуа притежава четири от петте титли в тежка категория на бокса. През есента британецът трябва да защитава пояса си на Международната боксова федерация (IBF) срещу Кубрат Пулев, а днешният ни въпрос е: Знаете ли срещу кого Джошуа печели първата си световна титла?

Срещу кого Антъни Джошуа печели първата си световна титла по бокс?

Гледайте:

Националият отбор по баскетбол на колички е различен. За момчетата в него основната ценност не е да победиш, а да помогнеш. Те са хора с различни съдби, но обща любов към баскетбола.

Историята на Алберто, който вече играе професионално в Турция, разказва Калоян Кюркчиев.