на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За единствения път, когато на олимпийски игри са убивани животни, за един горд баща и за едни по-емоционални фенове

Lap.bg

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Спортът се променя. Понякога за жалост, друг път за щастие! Днес ще говорим за втория случай. 

За щастие, в олимпийската програма вече не фигурира стрелбата по... гълъби. 

На Игрите през 1900 г. в Париж за пръв и последен път се провежда такава спортна дисциплина. Гълъбите се пускат от трап пред стрелците, а победителят е този, който успее свали на земята най-голям брой от птиците. Състезателите стрелят от различни дистанции - 20 и 200 м, както и докато се движат.

В крайна сметка са убити 300 гълъби. И за щастие за последен път в историята на олимпийските игри се стреля по живи мишени.

Прочетете:

Феновете на футболния "Миньор" от Перник имат слава на доста (понякога прекалено) емоционални, готови на всичко, за да защитят честта на своите любимци. Или да им припомнят, че с "жълто-черната" фланелка не се пестят сили!

Снимка: БГНЕС

Едни от най-емблематичните примери за действията им, четете тук:

Забавлявайте се в интернет:

Който е казал, че голфът е скучен, не е опитвал да действа бързо с клъба. 

Признаваме, че сме впечатлени!

Тествайте знанията си:

Въпросът днес е с повишена трудност! Мислите си, че знаете всичко за Димитър Бербатов? Да видим!

Срещу кой отбор Бербатов отбелязва първия си гол в официален мач за ЦСКА?

Гледайте:

Благодарение на социалните мрежи, можем да следим всяка крачка на Григор Димитров и да преживяваме заедно с него успехи и провали. 

Снимка: Lap.bg

Но зад кулисите е нахлувал само Петър Бакърджиев. През 2017 г., когато Димитров спечели първата си титла от Мастърс 1000 в Синсинати, репортерът на bTV успя да открие бащата на Гришо, който разказа какво е преживял по време на напечените мачове:

Тагове:

5 неща