на живо

Алексис Санчес готов да напусне „Арсенал”

Чилиецът недоволен от съотборниците си

Getty Images

Звездата на „Арсенал” Алексис Санчес има желание да напусне клуба, твърди британското издание „Телеграф”. След драматичното равенство 3:3 срещу „Борнемут”, напрежението в съблекалнята на „артилеристите” е стигнало до краен предел. Още по време на самия двубой нападателят демонстрира липса на всякаква дисциплина. Алексис първо се скара с Арън Рамзи, а веднага след края на двубоя захвърли ръкавиците си на земята и се прибра в съблекалнята без да поздрави никого.

Гневът на Санчес продължил и извън обектива на камерите. Той категорично отказвал да говори със своите съотборници. Източници описват изражението му като „буреносно”.

Това не е първо негово подобно провинение. В края на миналия сезон той се разбесня, след като бе заменен при победата срещу „Норич” в Премиър лийг.

По-рано през тази кампания той наруши сериозно правилата и в игрова ситуация. „Арсенал” получи правото да изпълни дузпа в двубой срещу „Хъл Сити”. Алексис взе топката в ръце, но пропусна 11-метровия наказателен удар. Отговорността за дузпата обаче трябваше да падне върху Санти Касорла или Тио Уолкът, които са пред Санчес в списъка за изпълнение. Това доведе до предупреждение от страна на Венгер към провинилия се играч.

Снимка: Getty Images

Чилиецът има договор с „Арсенал” за следващите 18 месеца. Ситуацията около него обаче е доста сложна. Преди седмици се появиха информации, че "топчиите" трябва да се разделят или с него, или с другата звезда в състава на Венгер – Месут Йозил. Договорът на германеца също изтича в края на следващия сезон. И двамата искат солидно увеличение на заплатите, което ще затрудни ръководството.

Все пак се предполагаше, че Санчес ще е този, който ще остане. От клуба приготвиха 200 хил. паунда на седмица, за да убедят бившия играч на „Барселона” да остане на „Емиратс”.

Той обаче е разочарован от нивото на останалите си съотборници в Лондон. Липсата на големи трофеи силно потиска Алексис, който е амбициран да спечели Шампионска лига и титлата в Англия.

„Манчестър Сити” и „Челси”, както и тимове от Китай, са готови да предложат сериозни оферти за чилиеца.

При подобна развръзка и изходящ негов трансфер, „Арсенал” ще се насочи към привличането на Марко Ройс от „Борусия Дортмунд”. Ако Санчес и Йозил все пак преподпишат, подобна сделка няма как да се осъществи.