на живо

Дерменджиев гласувал за Левандовски, Занев за Роналдо

Кристиано за първи път даде вота си за Меси

Reuters

Вече бившият селекционер на националния отбор Георги Дерменджиев е гласувал за победителите в анкетата на ФИФА за Футболист на годината, чиято онлайн церемония се състоя снощи в Цюрих.

При треньорите неговата тройка е Юрген Клоп, Ханзи Флик и Хулен Лопетеги. В класацията за играч на годината Дерменджиев е поставил в своята анкетна карта на първо място Роберт Левандовски, а след това Върджил ван Дайк и Мохамед Салах.

Снимка: Getty Images

Левандовски спечели убедително анкетата за най-добър футболист за 2020 година. Той получи общо 52 точки в гласуването. Втори е Кристиано Роналдо с 38, а трети Лионел Меси с 35 точки.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп пък отново бе определен за номер 1 сред треньорите.

Капитанът на националния отбор и ЦСКА Петър Занев също е гласувал в анкетата. Той е поставил на първо място Кристиано Роналдо за Футболист на годината. Призовата тройка на защитника се допълва от Роберт Левандовски и Серхио Рамос.

В анкетата за треньор на годината Занев е дал предпочитание за Клоп, а след това е наредил Флик и Лопетеги.

Кристиано Роналдо включи Лионел Меси в своята анкета за първи път. Роналдо гласува като капитан на Португалия, а досега никога не поставяше своя голям конкурент в тройката си за най-добър през годината.

Снимка: Reuters

Този път Роналдо е поставил Меси на второ място след Роберт Левандовски. Трети в анкетата на нападателя на "Реал" Мадрид е Килиан Мбапе.

Меси е гласувал за своя приятел от ПСЖ Неймар, а втори е Мбапе, трети - Левандовски.

Победителят Роберт Левандовски е дал своя вот за бившия си съотборник в "Байерн" - Тиаго Алкантара, втори е Неймар, а трети - Кевин де Бройне.