на живо

Гонзо е новият технически директор на БФС

Той ще отговаря за работата на националите отбори

Георги Иванов-Гонзо е назначен за технически директор на Българския футболен съюз, съобщиха от централата на официалния си сайт.

Бившият нападател ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

Снимка: Lap.bg

"Функцията на техническия директор е с фундаментална тежест в модернизираната административна структура на Българския футболен съюз, разработена според препоръките на УЕФА и проекта "Футболни федерации на бъдещето", в който БФС е сред първите активни участници. Назначението на Георги Иванов на тази позиция е в тон със заявената от президента Борислав Михайлов политика на освежаване на кадрите в ключови за развитието на футбола звена.

Визията, краткосрочните и дългосрочни приоритети на Георги Иванов в новата му роля, както и начините за постигане на целите на технически директор ще бъдат представени в медийните канали на БФС в идните дни.", пише още в сайта на БФС.

Доскоро Гонзо беше спортен директор на "Локомотив" Пловдив, но напусна клуба заради разминаване във вижданията със собственика Христо Крушарски.