на живо

Григор Димитров отпадна от турнира в Маями след истински спектакъл (ВИДЕО)

Гаел Монфис постигна пълен обрат срещу българина

Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на осминафинал на силният турнир от сериите „Мастърс“ в Маями. След два часа и половина игра, българинът загуби мача си срещу 16-ия в световната ранглиста Гаел Монфис от Франция със 7:6(5), 3:6, 3:6.

Димитров взе първия сет след тайбрек, но французина успя да постигне пълен обрат. Така предимството в двубоите между двамата тенисисти остава на страната на Монфис, който води с 4:1 победи.

Снимка: Getty Images

В първият сет двамата си размениха по два гейма, а след това Димитров направи пробив, но Монфис успя да го върне веднага. Българинът и французинът си размениха по още един пробив и в края на гейма. В крайна сметка хасковлията поведе в мача след тайбрек 7:5.

Монфис взе подаването на българина още в началото на втория сет. Въпреки доста атрактивните отигравания на Гришо, частта отиде на сметката на французина, който затвори сета при 6:3.

Снимка: Getty Images

Димитров започна третата част по отличен начин, постигайки пробив в първия гейм. Монфис обаче успя да вземе следващото подаване на българина и да изравни резултата в сета. Най-оспорван бе шестият гейм от сета, в който победител се оказа българският тенисист. Съперникът му обаче успя да постигне пробив и да поведе с 5:3, а в поледния гейм от сета нямаше никакви проблеми.

Победата на Монфис го класира на четвъртфинал в Маями за първи път в кариерата му. В следващия кръг на турнира в Маями, французинът ще играе срещу победителя от двойката Кей Нишикори - Роберто Баутиста Агут.

Следващото предизвикателство пред Григор Димитров е в Европа. Той ще участва на турнира в Монте Карло, който ще започне на 11 април.