на живо

Недовършената "Арена Бургас" ще бъде готова за Евроволей 2023 (ВИДЕО)

Мачове от турнира ще се играят и във Варна

Недовършената "Арена Бургас" ще бъде готова за Евроволей 2023 (ВИДЕО)

"Арена Бургас", която се строи повече от 7 години, трябва да приеме мачове от европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. Домакин на турнира ще бъде и Варна.

Съоръжението все още не е завършено и към днешна дата няма насрочено официално откриване. Крайният срок беше променян няколко пъти, а през 2019 г. залата трябваше да приеме европейско по лека атлетика. Това така и не се случи.

"При разговорите, които водехме с общината, те твърдо поеха ангажимент, че до 2023 г. ще бъде направено. Мисля, че ще успеят да се справят. Година и половина е много време. На финалната права е. Това не ме притеснява."

"Знам, че сградата вече е в заключителен етап. Само оборудването липсва вътре, но това са неща, които се надявам, че ще бъдат свършени на общинско и държавно ниво.", коментира президентът на родната волейболна федерация Любомир Ганев.

Шампионатът ще бъде организиран съвместно с Италия, Северна Македония и Украйна. На 10 януари федерацията ще реши кой да води българския отбор. Очакванията са за раздяла със Силвано Пранди, като такива информации идват от медиите в Италия.