на живо

Питър Фюри: Респект за Пулев и за България

От там, откъдето Кубрат се върна, малцина са се връщали, казва бившият треньор на Тайсън Фюри

Питър Фюри: Респект за Пулев и за България

Ласкави думи по адрес на Кубрат Пулев изрече един от най-добрите треньори в света на професионалния бокс – Питър Фюри. Ден след загубата на българина от Антъни Джошуа в Лондон, чичото и бивш треньор на носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, коментира мача така:

„Трябва да отдадем цялото си уважение към Пулев. Заради това, което той преодоля. Мислех, че всичко свършва, че той просто е приключил, но той се върна. Респект за него, за екипа му и за цяла България.“

Питър Фюри, който след раздялата си с Тайсън Фюри, работи заедно със сина си Хюи – също професионален боксьор в тежка категория, допълни:

„Видяхме се няколко пъти с Пулев в хотела преди мача. Той не е човек, който говори много, но ми каза и оценявам думите му: „Питър, искам да знаеш, че изпитвам огромно уважение към теб и към Хюи, защото през 2018-а вие не се уплашихте и единствени се съгласихте да дойдете в България и да се изправите срещу мен. Искам да знаеш, че винаги сте добре дошли в моята страна“. И аз му благодаря за това признание.“

Снимка: Lap.bg

През октомври 2018 г. баща и син Фюри дойдоха в София за двубой срещу Кобрата, от който трябваше да се излъчи задължителния претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Те не се отказаха от срещата, въпреки че Хюи получи тежка аркада по време на тренировка и все още не бе възстановен, а още в началото на битката в „Арена Армеец“ Пулев успя да му я отвори отново и впоследствие да победи.

Снимка: Lap.bg

„Джошуа беше спокоен и отпуснат. Но на моменти виждах несигурност в погледа му, твърде много се колебаеше и чакаше, а Пулев пропусна да се възползва от тези кратки моменти на слабост. Но нека да стане ясно на всички: Пулев е добър боец, който винаги ще е проблем на пътя на големите. Той не е някакъв идиот. Той неслучайно е сред най-добрите в света и именно това прави бокса толкова велик спорт. Защото, макар и малко, все още има момчета, които си вярват, че могат да ти отнемат всичко и те наистина могат.“, завършва Питър Фюри.

Снимка: Lap.bg