на живо

Победа над Мъри винаги е на кадем за Григор (ВИДЕО)

Вижте трите успеха на българина срещу британеца

Getty Images

Срещите между Григор Димитров и Анди Мъри са едни от най-чаканите от феновете на тениса. Основната причина е, че двамата добри приятели винаги успяват да направят истински спектакъл на корта.

Те са се срещали девет пъти в различни турнири. Въпреки снощната победа на българина, предимството все още е на страната на Мъри, който е побеждавал Григор шест пъти. На турнира в Маями Димитров триумфира за трети път.

Победите на българина над британския му приятел винаги са предвестник на добри новини за първата ни ракета.

Определено най-добрата година за Димитров в съперничеството с Мъри е 2014. Тогава той постига другите си две победи над британеца.

След три загуби за хасковлията, Григор и Мъри се срещат на полуфинал на турнира в Акапулко, Мексико. В драматичен мач с много обрати и два тайбрека, Гришо постига първа победа над британеца с 4:6, 7:6(5), 7:6(3), а след това успява да се пребори и за трофея.

Двамата се срещат на четвъртфинал на турнира Уимбълдън няколко месеца по-късно. Димитров побеждава с 6:1, 7:6(4), 6:2, но в следващия мач отстъпва на световния номер 1 Новак Джокович. Победата над Мъри обаче носи точки на българина, който тогава за първи път влиза в Топ 10 на световния тенис.