на живо

Специалист: Кобрата ще се боксира с Тайсън Фюри за титлата на IBF

Американски журналист прогнозира голям мач за Пулев до края на годината

Lap.bg

Американски журналист прогнозира нов голям мач на Кубрат Пулев най-късно до края на годината. Редакторът на авторитетния боксов сайт "Уърлд Боксинг Нюз" Фил Джей очаква българинът да се изправи срещу Тайсън Фюри в битка за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Поясът на IBF вече е притежание на сензационния нов световен шампион - Анди Руис. Мексиканецът детронира Антъни Джошуа с технически нокаут в неделя призори в Ню Йорк.

Снимка: Getty Images

Преди победата на Руис се твърдеше, че Джошуа ще защитава титлата на IBF срещу официалния претендент Пулев до края на годината.

Според журналиста, Руис ще се откаже именно от този колан, за да направи реванш с британеца и титлата на IBF ще остане вакантна. 

Ситуацията с Руис и Джошуа е сходна с изненадващата победа на Тайсън Фюри над Владимир Кличко през 2015 г. Тогава Фюри се отказа от пояса на IBF заради реванш срещу украинската боксова легенда, който обаче така и не се случи. Тогава мач за титлата получи Вячеслав Глазков, който обаче загуби от Чарлз Мартин.

Второто място в ранглистата на IBF в момента е свободно, а Агит Кабайел е трети. Именно това отваря вратата към евентуален мач на Пулев срещу Тайсън Фюри за титлата. И двамата са представлявани от промоутърската компания на Боб Аръм "Топ Ранк" и организирането на подобен мач може да стане бързо. 

В края на октомври миналата година в столичната "Арена Армеец" Кобрата победи с единодушно съдийско решение братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи.