на живо

Танак се препъна в последната отсечка. Сордо стана шампион в Сардиния

Естонецът все пак оглави генералното класиране при пилотите

Танак се препъна в последната отсечка. Сордо стана шампион в Сардиния

От Танак пропиля преднината си от 6,4 секунди и изпусна победата в рали Сардиния - осмия етап от Световния рали шампионат. Естонецът все пак има повод за радост днес (16 юни), тъй като оглави генералното класиране при пилотите. 

Победител в състезанието стана лидерът след първия ден - Дани Сордо. Той постигна време от 3:32:27.2. Втори, на 13,7 секунди остана Теему Сунинен. А трети е Андреас Микелсен.

След като поведе в класирането в Сардиния след втория ден, Танак бе считан за фаворит за победата и днес. Той дори показа такова желание и до последния етап водеше. Тогава обаче автомобилът му "Ситроен" се завъртя и за малко да излезе от пътя. Все пак Танак го овладя навреме, но с цената на близо 2 минути забавяне. Той остана пети в крайното класиране.

Снимка: Getty Images

Все пак естонецът оглави класирането при пилотите. Той изпревари Себастиян Ожие, който отпадна, след като три поредни дни чупеше окачването си. 

Деветият етап на Световният рали шампионат ще бъде във Финландия. Състезанието там започва на 1 август и ще може да го гледате пряко по RING.