на живо

Александър Тунчев: Нека не разделяме мача с ЦСКА на ученика срещу учителя

"На Бруно Акрапович утре няма да му е лесно", закани се треньорът на "Локомотив" Пловдив

Александър Тунчев: Нека не разделяме мача с ЦСКА на ученика срещу учителя

Треньорът на "Локомотив" Пловдив Александър Тунчев даде интервю пред bTV, в което коментира задаващото се дерби срещу ЦСКА от 20-ия кръг на Първа лига. Той заяви, че двубоят не трябва да бъде разглеждан като битка на учител срещу ученик.

Утре Тунчев се изправя срещу Бруно Акрапович, на когото доскоро бе помощник, a бившият национал се закани мачът да бъде труден за босненския му колега.

"Научил съм доста неща от него, имахме хубави години. Аз обаче не мисля, че трябва да разделяме мача на учителя срещу ученика. Играят ЦСКА срещу "Локомотив" Пловдив. А на Бруно Акрапович бих казал, че утре няма да му е лесно!", заяви Тунчев.

На въпрос дали неубедителния успех срещу "Беласица" (2:1) в осминафиналите за Купата на България му е дал поводи за притеснение, Тунчев отговори: "Ние го очаквахме, все пак играхме срещу отбор от Трета лига. По-важното беше да продължим напред, въпреки че доста говорихме с момчетата, че ако не излизаме във всеки един мач мотивирани, ще имаме главоболия."

"Прекарах едни много хубави години в ЦСКА. Никога не съм крил, че симпатизирам на този тим, но към момента аз съм треньор на "Локомотив" Пловдив, така че ще направя всичко възможно да победим. Мисля, че силите горе-долу са изравнени и ще спечели отборът, който желае повече победата.", допълни бившият защитник, който има 15 гола в 91 мача за ЦСКА в два периода (2006-2008 г. и 2014-2015 г.)