на живо

Бурни реакции след бруталните кадри с гонитбата на съдията (ВИДЕО)

Английските фенове с любопитни коментари

Бурни реакции след бруталните кадри с гонитбата на съдията (ВИДЕО)

Вълна от коментари след излъчените от британския медиен гигант Sky Sports брутални кадри от "дербито" в четвърта футболна дивизия у нас между "Костинброд" и "Торнадо" Безден.

Грозните сцени започват, след като бившият национал Калоян Караджинов атакува рефера Васил Цоклинов. Съдията прекратява срещата и светкавично се спасява с бягство.

"При тази ситуация отидох да го попитам какво става. Защо не дава картон и на техен футболист. Той ми отвърна: "Сега ще те изгоня!". Опитах се да го ударя 2 пъти, но го закачих съвсем леко с пръстите. Срам ме е от тази постъпка, но… не мога да върна времето назад.", каза пред bTV Караджинов.

От "Торнадо" Безден подкрепиха Караджинов и обявиха, че се отказват от участие в групата заради съдийството.

Боят силно впечатли спортните медии в Англия. Любопитни коментари публикуваха и английските фенове.

"Съдията не е професионалист! Трябваше да си носи предпазители, когато ръководи подобна среща!", пише един привърженик, а друг е категоричен: "Реферът не бяга. Просто е забравил червения картон в колата си и отива бързо да го вземе. Ще се върне!"

Президентът на "Торнадо" Безден Стефан Борисов обаче твърди, че лоша реклама няма. "Моите футболисти могат да се гордеят, че са наблюдавани от Острова. Дано и мениджъри да запитат за тях."

"От новата година искам да изградя нов проект, като "Лудогорец" – наречен "Торнадо 2019", добави Борисов.

Караджинов, носил екипите на "Локомотив" София и "Ботев" Пловдив, е наказан с 2 години лишаване от състезателни права. Реферът Цоклинов отказа коментар, но потвърди намерението си да съди Караджинов.