на живо

"Барселона" прегази "Леганес" в юбилейна победа на Меси (ВИДЕО)

Аржентинецът с два гола при успеха за Купата на краля

"Барселона" прегази "Леганес" в юбилейна победа на Меси (ВИДЕО)

Дубъл на Лионел Меси помогна на "Барселона" да запише убедителната победа от 5:0 срещу "Леганес" в осминафинал в турнира за Купата на краля. Аржентинецът игра за пръв път през този сезон в надпреварата, след като изобщо не беше в групата за двубоя с "Ибиса" в предишния кръг, спечелен трудно с 2:1.

Наставникът Кике Сетиен заложи на изцяло титулярен състав имайки предвид, че се нуждаеше трескаво от победа след поражението от "Валенсия" през уикенда. Мачът започна шеметно за него - още в 4-ата минута Антоан Гризман се разписа след асистенция на Нелсон Семедо. "Барселона" се възползва от ахилесовата пета на гостите, а именно статичните положения, и се разписа след ъглов удар. Клеман Лангле се оказа голмайсторът.

В 59-aта минута дойде мигът на Лионел Меси, който с доза шанс и рикошет вкара гол. Влезлият като резерва Артур с първия си изстрел в посока вратата на "Леганес" също се разписа.

Снимка: БГНЕС

Меси блесна отново в края на срещата. Аржентинецът технично премина покрай вратаря на гостите и след това прати топката във вратата на "Леганес" за 5:0. Това е победа номер 500 за Меси с екипа на каталунците в мач номер 710. Ла Пулга има само 79 загуби в кариерата си като играч на "Барселона". Най-много победи е записал срещу "Севиля" - 29, на второ и трето място са "Атлетико" Мадрид и "Атлетик" Билбао с по 24. Събота е щастливият ден на Меси - 184 успеха, докато това беше 19-ият му успех в четвъртък. Януари остава най-силния му месец - 68 победи, следваниот февруари - 57, и април - 55.

В петък по обед ще се изтегли жребият за четвъртфиналите, като опцията за "Ел Класико" остава отворена. Седем от осемте участници в тази фаза са от Примера дивисион.

Снимка: БГНЕС

Тагове: