на живо

Бербатов пред bTV: Очаквам БФС отново да отхвърли подписката ни (ВИДЕО)

Екипът на бившия футболист иска изборен конгрес през март

Бербатов пред bTV: Очаквам БФС отново да отхвърли подписката ни (ВИДЕО)

Димитър Бербатов и екипът му очакват извънреден изборен конгрес през март.

Пред bTV Бербатов беше категоричен, че от деловодството на футболната ни централа няма да уважат подписката на над една трета от клубовете в страната за извънреден конгрес.

За да може конгресът на БФС на 18-и март да бъде превърнат от редовен в изборен, е нужно една трета от всички клубове да инициират подписка.

Снимка: Lap.bg

Днес екипът на Димитър Бербатов внесе нужните по устав документи в деловодството на футболния ни съюз.

"Днес сме внесли от 280 клуба. Тоест – много над бройката, които са ни нужни за свикването на конгрес. Покрили сме всякакви изисквания и сме се застраховали от всякакви… да речем, "иновативни" методи на Българския футболен съюз.

Бербатов обаче уточни: "Не сме ги внесли всичките, имаме и някои, които са при нас. Ако е нужно впоследствие и те ще бъдат. Но сме внесли много повече от нужните.

Снимка: Lap.bg

Кандидатът за президентския пост на БФС изрази съмнение, че сценарият от предишното внасяне на подписи за извънреден конгрес преди няколко месеца ще се повтори:

"Очакваме Българският футболен съюз да не ги приеме тези декларации."

Снимка: Lap.bg

"Отново ще бъде отхвърлена тази подписка. Тоест – уставът няма да бъде спазен и ние след това пак ще отидем в съда и съдът пак трябва да се произнесе по този казус.

Футболният съюз има 14-дневен срок, в който да се произнесе дали Димитър Бербатов и неговият екип са събрали поне една трета валидни подписи от клубовете в страната.

Снимка: Lap.bg

bTV се свърза с вицепрезидентите на централата - Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев, както и с изпълнителния директор Борислав Попов, които отказаха коментар по темата.