на живо

"Бернабеу" се разтресе! "Реал" Мадрид загуби от "Реал Сосиедад" в спиращ дъха двубой (ВИДЕО)

Мадридчани за шеста поредна година отпадат в елиминациите на Купата на Краля

"Бернабеу" се разтресе! "Реал" Мадрид загуби от "Реал Сосиедад" в спиращ дъха двубой (ВИДЕО)

В мач, изпълнен с голове, емоции и много напрежение, "Реал Сосиедад" победи насред "Сантяго Бернабеу" "Реал" Мадрид с 4:3. Баските за пореден път през сезона затвърдиха впечатленията, че играят изключително красив футбол и могат да победят всеки един отбор.

Зинедин Зидан горчиво може да съжалява за ротациите, които направи, най-вече във фаза защита. Едер Милитао, Начо и Марсело играха заедно със Серхио Рамос, но първите трима рядко започват като титуляри.

Мачът беше специален за Мартен Йодегор от "Реал Сосиедад". Норвежецът, който играе за баските под наем от "Реал" Мадрид, смълча "Бернабеу" в 22-ата минута. При неговия шут имаше лек рикошет от крака на Едер Милитао, който заблуди вратаря Алфонс Ареола. До края на първото полувреме по чудо гостите не стигнаха до втори гол.

Снимка: Reuters

Такъв обаче беше реализиран по ефектен начин от младия Александър Исак в 54-ата минута. Секунди по-късно отново шведа се разписа за класически резултат и комфортна преднина за неговия отбор. Марсело намали на 1:3, но Микел Мерино се възползва от чудесна асистенция на Исак.

Нападателят на "Реал Сосиедад" със сигурност увеличи главоломно стойността си и привлече вниманието на европейските грандове с представянето си тази вечер.

Гол на Винисиус беше отменен заради засада, но секунди по-късно при подновяването на играта, бразилецът подаде на сънародника си Родриго за 2:4. Надеждата за частичен обрат бе подхранена от Начо, който отбеляза в добавеното време за 3:4.

Червеният картон на Андони Горосабел накара феновете на "Реал" Мадрид да мечтаят, че чудото е възможно. То обаче не се случи и изтръпналите до краен предел баски си тръгнаха с победата и класирането за полуфиналите.

За "Реал Сосиедад" това е втори полуфинал в последните 32 години. Отборът едва два пъти е печелил Купата на краля и очаква да научи своя съперник в утрешния жребий.

Снимка: Reuters

За "Реал" Мадрид това е първа загуба от 21 мача насам и едва трета за сезона. Все пак играчите на Зидан се отърваха от това поражението да бъде изключително тежко, като онова в Париж от ПСЖ в Шампионската лига, но едва ли ще e утеха за феновете на мадридчани. Надеждите на "Реал" Мадрид за дубъл ще се уповават на спечелването на титлата в Примера и Шампионската лига.

Любопитното е, че в славната кариера на Зидан отсъства Купата на краля и това ще продължи поне още една година. Французинът не я е печелил нито като играч, нито като треньор. "Реал" Мадрид пък не е стигал до крайната победа в надпреварата от 2014 г., когато надделя над "Барселона".