на живо

Беззъбите "римски вълци" отпаднаха от "Севиля" в Лига Европа (ВИДЕО)

Андалусииците с лекота си осигуриха място на четвъртфинал в турнира

Беззъбите "римски вълци" отпаднаха от "Севиля" в Лига Европа (ВИДЕО)

"Севиля" спечели с лекота една от най-очакваните битки в Лига Европа - осминафиналът срещу "Рома", вълнуващ за мнозина заради добрата форма на двата отбора след рестарта на футбола на Стария континент. И докато андалусииците изглеждаха във формата, която демонстрираха в последно време, то "Рома" беше бледа сянка на показаното през месец юли в калчото.

"Севиля" спечели с 2:0 на "МСВ Арена" в Дуисбург (Германия). Испанците вкараха и двете попадения през първото полувреме. Груба грешка на отбраната и след това на вратаря Пау Лопес позволиха на защитника Серхио Регилон да отбележи в 22-та минута. Малко преди паузата между полувремената Рожер Ибаниес от "Рома" не разчете свой шпагат в краката на Лукас Окампос и аржентинецът подаде на Юсеф Ен Несири за 2:0.

През втората част Пауло Фонсека направи промени, включвайки в игра Карлес Перес и Лоренцо Пелегрини, но и това не помогна на "римските вълци" да отбележат. Те в крайна сметка не успяха нито веднъж да затруднят вратаря на "Севиля" Бону.

За андалусииците десетият осминафинал се оказа успешен, като в предишните шест пъти, в които е продължавал напред, тимът е печелил и турнира.

Съперник на тима воден от Юлен Лопетеги ще бъде "Уулвърхемптън". За "Рома" отпадането означава, че и следващия сезон ще играе в същия турнир, тъй като в Серия "А" завърши на пето място.