на живо

Богатството на Меси (ВИДЕО)

Валери Генов разказва най-интересните истории от света на спорта

Богатството на Меси (ВИДЕО)

Преди дни от "Форбс" обявиха, че Лионел Меси ще се присъедини към самотния до тогава Кристиано Роналдо сред футболистите-милиардери. От изданието са изчислили, че скоро спечелените от аржентинския футболист пари ще преминат границата от милиард. 

Да, Меси 3 години подред оглавява класацията за футболисти с най-висок доход. И огромна част от сумата е благодарение на заплатата му от "Барселона" (единственият клуб, в който е играл на професионално ниво). Въпреки че аржентинецът изрази желание да напусне преди месец, той реши да остане още година - до изтичане на договора, за да не влиза в съдебни битки с каталунците. А и за да продължи да получава по 92 млн. долара на година като заплата.

Но не си мислете, че аржентинецът няма "страничен бизнес". Не всичко е футбол! 

Снимка: Reuters

Меси е собственик на верига хотели. Те се намират в Барселона, Майорка и Ибиса.

И ако не ви е достатъчно само да спите при един от най-добрите футболисти в света, при първа възможност може да отскочите до Китай, където скоро ще отвори врати най-големият футболен увеселителен парк. Там ще видите роботи и холограми на Меси и ще научите всичко, свързано с живота на аржентинеца.

Да се обличате като звездата на "Барса" вече не е трудно! Той има собствена марка дрехи, а сестра му Мария Сол ръководи всичко около този бизнес.

Снимка: Instagram

И естествено - реклама. В касата на Лео всяка година влизат по 34 млн. долара от кампании. Той е рекламно лице на напити, чипсове, спортни дрехи, авиолинии, часовници.

А какво точно извади от равновесие Неймар в мача между "Пари Сен Жермен" и "Олимпик" Марсилия? И как "Локомотив" Пловдив посрещна "Тотнъм"? Вижте във видеото!