на живо

Боряна и Катрин: Много превъплъщения, една шампионска цел (ВИДЕО)

Гледайте Световната купа по художествена гимнастика в София от 26 до 28 март пряко в каналите на bTV Media Group

Боряна и Катрин: Много превъплъщения, една шампионска цел (ВИДЕО)

Тя е шаман, който спасява племето си. Тя е Рада от "Вечеряй, Радо". Тя е щура девойка и дива металистка. В живота е Боряна Калейн, в художествената гимнастика се въплъщава във всички тези роли чрез уникалните си композиции, в които виждаме личен почерк, много емоции и шампионско поведение.

"Абсолютно всичките са част от моя характер. Аз съм много колоритна като емоции и в спорта е мястото, на което мога да го покажа", каза Боряна пред bTV.

Снимка: БФХГ

Любимото ѝ съчетание е композицията с бухалки. Именно с него тя спечели златния медал от Гран при на Москва през февруари. Калейн беше сред късметлиите, имали възможност да участват в международно състезание присъствено.

Не така стои въпросът с другата представителка на България – Катрин Тасева. Тя участва за последно в онлайн турнир през 2020 г.

Снимка: БФХГ

"Доста време не съм имала състезания. Има леко притеснение, но много се радвам и се надявам, че тези състезания ще се състоят", казва Картин преди Световната купа в София, която може да гледате в каналите на bTV Media Group от 26 до 28 март.

Там Тасева ще покаже нови съчетания, сред които и композицията с топка, която е специална и печели цялата любов на гимнастичката. Защо? Ще разберем след олимпийските игри, обещава Катрин!

Снимка: БФХГ

Именно добро представяне за най-важния спортен форум на планетата, който беше отложен с 12 месеца, е крайната цел за двете грации. А походът към тях започва от София.

"Ще се събере световният елит и за първи ще си сверим часовниците тази година", казва Боряна.

Снимка: БФХГ

"Да видим конкуренцията на какво ниво е, ние на какво ниво сме и какви подобрения ще успеем да направим", добавя Катрин.

През последните месеци, освен с психологическото напрежение и несигурността заради пандемията от коронавирус, златните ни момичета се бореха и с различни травми. 

"Направих една по-сериозна травма в кръста, но се надявам да участвам във всички състезания. След всяко препятствие в живота ми, имам чувството, че ставам по-силна и по-силна и се надявам да се преборя и с това", оптимист е Тасева.

Снимка: БФХГ

А целта и пред двете българки е ясна - златен медал от Игрите! И безгрешно представяне на новите композиции!

"Станах по-смела, защото съм по-уверена в своите възможности. Пораснах малко повече духом през миналата година. Чувствам, че вече наистина съм една голяма конкуренция за всички в художествената гимнастика", уверена е Калейн.

Всичко започва в София! На 26,27 и 28 март, когато ще се проведе Световната купа! Представянето на момичетата може да гледате пряко по bTV, RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.