на живо

Боряна Калейн спечели и второто контролно за сезона (ВИДЕО)

Именно тя ще представя България в Гран При Москва

Боряна Калейн спечели и второто контролно за сезона (ВИДЕО)

Седмица преди първото състезание за годината по художествена гимнастика - Боряна Калейн спечели и второто контролното за сезона. Именно тя ще представя България в Гран При Москва, а в съпътстващия турнир участие ще вземат Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Валерия Ватова.

Със стабилната си игра, емоционалните композиции и рисковите елементи, Боряна Калейн даде заявка, че ѝ предстои силна олимпийска година. Другата основна гимнастичка на България Катрин Тасева също се представи силно.

"Щастлива съм, че Боряна и Катрин са в такава форма, че са толкова мотивирани, че играят добре.", заяви пред bTV президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева.

Израстване и усложнени композиции се наблюдават и в разширения състав на националния отбор индивидуално. В годината на олимпийските игри конкуренцията също е безмилостна.

"Силите за първите и за призовите места са много изравнени. Ние непрекъснато променяхме и усложнявахме съчетанията, защото такава е тенденцията в световната гимнастика.", допълни Раева.

Първото състезание за ансамбъла на България пък ще е Световната купа в София между 26 и 28 март, предшествана от три вътрешни контролни.