на живо

Магьосникът Салах, който трябва да спечели Нобелова награда за физика (ВИДЕО)

Всички говорят за феноменалния гол на египтянина срещу "Залцбург"

Магьосникът Салах, който трябва да спечели Нобелова награда за физика (ВИДЕО)

Мохамед Салах вкара гол от невъзможен ъгъл срещу "Залцбург" и гарантира мястото на "Ливърпул" на осминафиналите в Шампионската лига. Носителят на трофея излезе в мач на "живот и смърт" срещу австрийския шампион, тъй като бе на крачка от отпадане от Турнира на богатите. Успехът с 2:0 класира мърсисайдци напред и изпрати "Залцбург" в Лига Европа.

Попадението на Салах бе повече от брилянтно. Той финтира вратаря на домакините Цицан Станкович и стреля с по-слабия си десен крак... за да вкара феноменален гол с фалц.

Футболните фенове са във възторг от изпълнението на египтянина и го засипват с похвали в социалните мрежи. Според някои потребители, Салах трябва да спечели Нобелова награда за физика.

Други отбелязват, че преди попадението нападателят е пропуснал няколко стопроцентови положения, само за да вкара "от невъзможен ъгъл, сякаш играе срещу дъщеря си в кухнята".

Преди няколко дни Салах направи изключителна асистенция с пета за гола на Наби Кейта за 2:0 срещу "Борнемут" и още тогава запалянковците започнаха да го наричат "магьосник".