на живо

В мрежата: bTV показа на УЕФА как се тегли жребий

Феновете се забавляват с гафа

В мрежата: bTV показа на УЕФА как се тегли жребий

УЕФА сътвори безпрецедентен гаф. За първи път в историята жребий за Шампионската лига трябваше да бъде повторен, а това, естествено, даде много поводи за колажи и забавни мемета в социалните мрежи.

Феновете се шегуват, че се е стигнало до намесата на ВАР, както и че проведеният жребий в нашето студио "Шампионска лига" миналата сряда е по-достоверен от тези, които УЕФА организира.

Снимка: https://www.instagram.com

След грешка в процедурата се наложи наново да бъдат изтеглени двойките за осминафиналите. 

Снимка: https://www.instagram.com

Изтеглянето на "Виляреал" срещу "Манчестър Юнайтед" се оказа пагубно за първия жребий, тъй като двата отбора се срещнаха в групите и по правилник нямаше как да играят на 1/8-финал. От УЕФА обясниха, че става дума за софтуерна грешка.

"Юнайтед" и "Атлетико" Мадрид се оплакаха, че гафът ги ощетява и затова беше решено топчетата да бъдат теглени наново.

Хаосът с жребия беше колкото смущаващ, толкова и комичен.

Защитникът на "Челси" Антонио Рюдигер доста се позабавлява на гърба на УЕФА... и на администратора на профилите на "сините" в социалните мрежи.

Някои потребители хвърлиха вината за проваления жребий на Андрей Аршавин, който присъства на тегленето като посланик на финала в Санкт Петербург.

Да, определено има такива, които вярват, че бившият играч на "Арсенал" е "счупил жребия".

Разбира се, не бе подминат и провалът на "Барселона" в турнира. Каталунците се сгромолясаха и напролет ще играят в Лига Европа. 

"Барселона" бе част от жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига през последните 17 години. Сега остана извън него два пъти за един ден", гласи публикация в "Туитър".

*Aко все пак сте пропуснали импровизираното теглене на 1/8-финалните двойки в студиото на bTV, може да го изгледате във видеото.