на живо

Чешка футболна хака (ВИДЕО)

Валери Генов представя най-интересните спортни моменти от седмицата в предаването "Тази неделя"

Чешка футболна хака (ВИДЕО)

Маорският танц хака стана известен покрай националния отбор по ръгби на Нова Зеландия. Преди мач играчите не само се надъхват с него, но и плашат своите съперници.

От там тази традиция се прехвърли и в други спортове, включително и във футбола. Хака практикува чешкият "Славия" Прага в своята съблекалня!

След това изпълнение футболистите успяха да задържат равенство 1:1 с шампиона на Швейцария "Глазгоу Рейнджърс" в първи мач от осминафиналите на Лига Европа, като се надяват да бъдат също толкова мотивирани по време на реванша в четвъртък (18 март).

Снимка: БГНЕС

Сезон 2020/2021 в европейските клубни турнири ще бъде дори по-странен от миналия, когато властваше пандемията. С липсата на публика по трибуните някак си свикнахме, но да не гледаме Лионел Меси и Кристиано Роналдо на четвъртфинал в Шампионската лига... Това не се е случвало от 16 години насам!

Снимка: Instagram

Извън терена футболът се прости с една от емблематичните си двойки. Бившият вратар на "Реал" Мадрид и "Порто" - Икер Касияс, и любимата му Сара Карбонеро се разделят! Двамата обявиха раздялата си в социалните мрежи, след като в медиите плъзнаха спекулации. То заявиха категорично, че ще продължат да бъдат в приятелски отношения, за да се грижат за децата си.