на живо

Двоен удар по ПСЖ - контузия на Неймар и загуба от "Олимпик" Лион

Бразилецът напусна терена на носилка и викайки от болка

Двоен удар по ПСЖ - контузия на Неймар и загуба от "Олимпик" Лион

"Пари Сен Жермен" записа още една загуба във френската Лига 1 и сдаде първото място. Парижани отстъпиха у дома на "Олимпик" Лион с 0:1. За "хлапетата" това е първа победа на "Парк де Пренс" в шампионатен мач от 2007 г. насам.

Треньорът на шампионите Томас Тухел реши да даде почивка на Килиан Мбапе и го остави на пейката, което до голяма степен лиши от острота атаките на домакините. В 35-та минута Преснел Кимпембе направи огромна грешка при изнасянето на топката и я подари на гостите, които организираха контраатака и я завършиха с гол на Тино Кадевере.

Снимка: Getty Images

До края на полувремето Неймар беше главно действащо лице, но не толкова с футболните си умения, колкото с провокации. Неговата жертва беше Лео Дюбоа, който няколко пъти си изпусна нервите, посрита бразилеца и получи жълт картон.

През втората част атаките на ПСЖ бяха все така невзрачни и безопасни за гостите, които продължават серията си от 11 мача без загуба в Лига 1.

Снимка: Getty Images

Големите главоболия за Томас Тухел са свързани с Неймар. В добавеното време бразилецът тръгна на пробив, а Тиаго Мендес от "Олимпик" Лион направи шпагат, при който глезена на Неймар се огъна изключително неприятно. Звездата на ПСЖ остана на земята, разплака се от болка, а стоновете му отекваха в микрофоните до игрището. Съотборниците му дойдоха да го успокояват, а неговият приятел Килиан Мбапе, който имаше същия инцидент в края на юли, пожела кураж на Неймар. Бразилецът беше изнесен на носилка, ридаейки неутешимо, и по всичко личи ще бъде извън строя поне няколко седмици, а е възможно и няколко месеца.