на живо

Ерата на Моуриньо в Рим започна с шоу (ВИДЕО)

"Рома" спечели с 3:1 домакинството си на "Фиорентина"

Ерата на Моуриньо в Рим започна с шоу (ВИДЕО)

Завръщането на Жозе Моуриньо в Италия се ознаменува с победа! "Рома" нямаше особени проблеми срещу "Фиорентина" на "Олимпико" и спечели с 3:1 в среща от откриващия кръг. За първи път от година и половина насам имаше голям брой зрители по трибуните, след като властите позволиха 50% от капацитета на стадиона да бъде запълнен. Около 36 000 изгледаха на живо дебюта на Моуриньо на пейката на "Рома" в Серия "А".

Дебют за "римските вълци" направи Тами Ейбрахам, за когото бяха платени 40 млн. евро на "Челси". Той се отплати за доверието с две асистенции. Първата беше за Хенрих Мхитарян (26'), а другата за Жордан Верету (64'). Двата гола бяха дълго разглеждани от VAR поради съмнения за засада. Третото попадение за домакините беше дело отново на Верету (79'), този път след асистенция на влезлия като смяна Елдор Шомуродов.

Снимка: Getty Images

Гостите от Флоренция усложниха задачата си, след като в 18' вратарят Бартоломией Дранговски не прецени свое излизане извън наказателното поле и пресичането на атака на Ейбрахам. Стражът получи червен картон, а численото равенство на футболистите беше възстановено в 52'. Николо Дзаниоло от "Рома" получи втори жълт картон и въпреки че гостите изравниха чрез Никола Миленкович (60'), така и не успяха да създадат още голови положения за пълен обрат. След инкасирането на второ попадение, "Фиорентина" капитулира на "Олимпико".

Извън групата за двубоя остана българския футболист Димо Кръстев, който взе участие в някои от контролите на "Фиорентина" през лятото. За "Рома" отсъстваше Крис Смолинг, който е контузен и ще се завърне след паузата за националните отбори.

Снимка: Getty Images