на живо

Станкович пред bTV: Феновете са като вятър в нашите крила и ще ни липсват (ВИДЕО)

Не пропускайте "Цървена звезда" - "Лудогорец" утре от 19:00 ч. пряко по bTV Action

Станкович пред bTV: Феновете са като вятър в нашите крила и ще ни липсват (ВИДЕО)

Силното представяне на "Лудогорец" в Белград, където "орлите" нямат загуба, не притеснява треньора на "Цървена звезда" Деян Станкович. В интервю пред bTV преди двубоя от Лига Европа той коментира, че статистиките са, за да се развалят. Легендата на сръбския футбол обаче подчерта важността на феновете, които ще липсват на ст. "Райко Митич" утре вечер (19:00 ч., пряко по bTV Action), тъй като "звездашите" са наказани заради инцидентите на мача срещу "Мидтиланд".

"Тук сме, за да играем футбол. А статистиките са, за да се развалят. Откакто съм в "Звезда", дълго време не бяхме губили, но ето, че отстъпихме на "Мидтиланд" (0:1). Ще бъде една добра среща с един мотивиран противник - отбор с успехи срещу сръбски тимове. Не искаме да отмъщаваме на никого. Искаме да играем хубав футбол.", започна Станкович.

"Със сигурност нашите фенове могат да направят една феноменална атмосфера. Известни са с това от десетилетия. Така трябваше да бъде и утре, но, за жалост, тук ще има само деца. Или не точно. Всеки фен на "Звезда" си е фен на "Звезда". На нашите малки фенове със сигурност ще им е приятно утре. "Лудогорец" е усещал, когато тук е било пълно. Атмосферата понякога има голямо значение. Феновете са като вятър в нашите крила и ще ни липсват!"

Сърбите ще пускат на стадиона само деца до 14-годишна възраст. Единственото условие е, че на всеки 7 трябва да има по един пълнолетен. Входът за двубоя пък е напълно безплатен.

В бляскавата си кариера, преминала през "Звезда", "Лацио" и "Интер", Станкович бе известен с попаденията от дистанция. Дали ще посъветва своите играчи да опитат нещо подобно?

"Съветът е едно, но възможностите са друго. Шегата настрана. Видяхте, че Канга може да шутира отдалеч в Разград, както и през миналия уикенд в първенството. Имаме момчетата, които стрелят страхотно отдалеч. Преди всичко мисля, че трябва да сме отбор. Ако една среща се играе с добра тактика и с един подреден отбор, но и същевременно смело, от групата винаги ще се изяви един, който да блесне. Без колектив няма как да мислим за позитивни резултати."

На Станкович се носи славата и на отличен мотиватор. Запитан какво би казал на своите воиници преди битката, той заяви:

"Това са силни думи. Хайде, ще ги постаим в кавички. Те са силни момчета. Футболисти с ясни цели. Те не се страхуват и трябва да се уважават. Колкото повече уважаваш противника, толкова по-добър ще бъдеш. Желая им късмет. Само да свършат своята работа. И нищо повече."

Мачът между "Цървена звезда" и "Лудогорец" е в четвъртък от 19:45 ч. и ще бъде излъчен на живо по bTV Action. Коментарното ни студио започва 45 минути по-рано.

Срещата е изключително важна за родните "орли". В момента те са на последно място в групата с едва една точка, но при две победи в оставащите два мача имат шансове за третата позиция, която дава право на участие в елиминациите на Лигата на конференциите. 

Лидер в групата е "Брага" с 9 точки, вторият "Цървена звезда" е със 7, а третият "Мидтиланд" - с 5.