на живо

Футболът се обединява, за да спаси Стиви (ВИДЕО)

Димитър Бербатов, футболистите на ЦСКА и БФС помагат със средства за лечението на детето

Футболът се обединява, за да спаси Стиви (ВИДЕО)

Каузата за спасение на младия футболист Стивън Бориславов обедини "вечни врагове". Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов, ръководството на Българския футболен съюз, играчи на ЦСКА, ЦСКА 1948 и "Етър" подеха инициатива за спешно събиране на средства, за да може момчето да получи нужните средства, които ще бъдат вложени в така нужното лечение. 

Стиви, който преди години тренира в школата на "Левски", се бори със сарком на Юинг. Той има нужда от лечение в Германия, но за семейството сумата от 200 000 евро е непосилна. 

Футболните тимове вече организираха търг за фланелки с автографи. При продажбата парите ще отидат за благотворителната кауза. 

За да помогнат с набиране на нужните средства отборите до 14 години на ЦСКА, "Левски", "Национал", "Академия Септември", ДИТ, "Левски-Раковски", "Метал" Перник, "Арес" София, "Струмска слава" Радомир и "Левски Спартак" организираха благотворителен турнир в 57 СОУ "Св. Наум Охридски" София.

"На терена може да сме съперници, но извън него трябва да има уважение и респект. В този случай е много важен, за да бъдем единни и обединени. Става въпрос за нещо сериозно и е нормално всеки един да поеме неговата отговорност, кой колкото може. Присъствието ми тук може да помогне по някакъв начин нещата да станат по-добре, да се случат по-добре. Важно е да бъдем обединени. Казах му да бъде силен и усмихнат, защото всичко ще бъде наред. Има подкрепата на семейството, на всички момчета, на обществеността. Когато съществува тази обединеност, колкото и да е трудно, можем да се справим", заяви Димитър Бербатов.

Сметката, на която може да дарите средства за Стиви:

Банка ДСК , клон Перник
IBAN : BG51STSA93000028755501
BIC : STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов.