на живо

Генчев: И в "Тотнъм" са хора, и те грешат (ВИДЕО)

"И футболисти, и ръководство се вълнуват за мача", заяви треньорът на "Лудогорец"

Генчев: И в "Тотнъм" са хора, и те грешат (ВИДЕО)

Дисциплината ще бъде основен фактор, ако "Лудогорец" иска да се противопостави на английския гранд "Тотнъм". Това заяви треньорът на разградчани Станислав Генчев.

"Орлите" приемат финалиста от сезон 2018/2019 в Шампионската лига в третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Мачът е в Разград на 5 ноември и е възможност българският тим да запише първа победа в турнира след загубите от "Антверпен" и ЛАСК. 

"Шпорите", водени от мениджъра Жозе Моуриньо, също имат поражение в актива си - от белгийския тим в предишния кръг.

Снимка: Lap.bg

"Има вълнение, няма как. Това е един от най-добрите мениджъри в света, "Тотнъм" е един от най-добрите отбори в света. И футболисти, и ръководство - всички се вълнуваме и очакваме с нетърпение утрешния двубой. "Тотнъм" е от елита на световния футбол и, ако искаме да спечелим точка или три срещу такъв отбор, трябва да бъдем дисциплинирани и в защита, и в атака, да се противопоставим на силните им страни. В атака имат изключително класни футболисти и всяко едно недоглеждане, подценяване, ще бъде наказано. Трябва да сме концентрирани и дисциплинирани през целия мач", заяви Генчев. 

Той изключи възможност "Тотнъм" да подцени "орлите" в предстоящата среща. Специалния показа детайлни познания за "Лудогорец", а това ще е втора визита на английския тим у нас през сезона след победата над "Локомотив" Пловдив в квалификациите за турнира през септември.

Снимка: Lap.bg

"Едва ли Жозе Моуриньо би позволил на "Тотнъм" да подцени който и да е съперник. Очаквам утре напълно мотивиран отбор на "Тотнъм", още повече след загубата в предния кръг. За тях мачът е изключително важен. Не очаквам да има подценяване. Очаквам да бъдат мотивирани и да искат победата. Трябва да бъдем изключително дисциплинирани и отговорни в защита. И те са хора, и те допускат грешки. Въпросът тук е да играем като отбор. В момента сме в процес на обновяване. Доста от опитните футболисти, които в последните години изнасяха евромачовете на гърба си, не са при нас. Може да има притеснение, но се надявам, че в течение на мача това ще отпадне и футболистите ще покажат истинските си възможности", заяви Генчев.

Всички тестове за коронавирус в тима от Разград са отрицателни, което е добра новина за Генчев. Той няма да може да разчита на Ихинио Марин, който е с тежка контузия.

Снимка: Facebook

"Когато има много нови футболисти е хубаво да има повече мачове, да свикват един с друг, да се опознават по-добре и да се изгражда стил на игра. След контузиите, които имаме в отбора, ако имаше и някой болен футболист, щеше да е малко прекалено. Всички сме много доволни, че в отбора няма болни. Надявам се така да се запази до края на годината и въобще да няма болни не само при нас", анализира треньорът.