на живо

Гризман спаси "Барселона" от голям резил (ВИДЕО)

С два гола на французина каталунците стигнаха до обрат срещу "Ибиса"

Гризман спаси "Барселона" от голям резил (ВИДЕО)

"Барселона" пътува до остров Ибиса, за да срещне местния тим в 1/16-финал от турнира за Купата на краля. Очакванията бяха за безаварийно участие в тази фаза на каталунците, които бяха обаче опрени до стената. Домакините поведоха в резултата още в 9-ата минута след шут на Хави Перес.

Третодивизионният тим отлично се справяше в защитен план и "Барселона" изглеждаше "изгубен" през цялото първо полувреме, в което не отправи нито един удар към вратата на гостите.

Снимка: Getty Images

"Ибиса" беше много близо до вкарването и на втори гол, но първо греда, а после и рефлексът на Нето предотвратиха тежката ситуация за новия треньор на "Барселона" Кике Сетиен. Грандът на Испания трудно се добираше до наказателното поле и вратата на островитяните и едва в 66-ата минута дойде първият удар към Херман. Шест по-късно Антоан Гризман беше изведен от Френки де Йонг и французинът изравни. Домакините всячески се стараеха да докарат мача до продължения, но не успяха. Гризман в третата минута от добавеното време вкара за 2:1 и спести огромния срам за Сетиен пред очите на президента на "Барселона" Бартомеу, който беше на трибуните.

Снимка: Getty Images

Това беше втори мач за новия наставник, който беше решил да даде почивка на Лионел Меси, Серхио Бускетс и Жерар Пике. Юношите Карлес Перес, Рики Пуч и Ансу Фати играха доста смутено на изкуствения терен, като Перес и Пуч бяха заменени през второто полувреме.

"Барселона" е рекордьор по брой спечелени купи с 30 във витрината си и неизменно в последните 6 издания е стигал до финала. Сега каталунците очакват жребия за следващата фаза.

Тагове: