на живо

Християн Стоянов: Този медал е чакан цял живот

"Да си щастлив от това, което правиш, е най-голямата награда", заяви сребърният медалист в бягането на 1500 м от параолимпийските игри в Токио

Християн Стоянов: Този медал е чакан цял живот

Да мечтаеш цял живот за медал от параолимпийски игри и накрая да го видиш на гърдите си! Християн Стоянов знае какво е чувството! Той се окичи със сребро в бягането на 1500 м в Токио - първо отличие за него от най-авторитетния спортен форум в света.

"Този медал е чакан цял живот. Всяка една тренировка съм мислил за него. Не точно за него, но и как ще се състезавам на този форум, как трябва да бъда подготвен. Наградата е голяма. Във финалните метри осъзнавах, че губя титлата и ставам втори. В същото време бях и щастлив. Знаех, че второ място е голям успех, че и моят момент ще дойде за първо място. Готов съм да се боря още повече", заяви Стоянов.

Вече на родна земя българският параатлет обобщи, че е удовлетворен от представянето си и се чувства щастлив.

"Може би не осъзнавам напълно какво съм постигнал. Осъзнаването е по пътя, когато се подготвяш, когато минаваш пред болката, през борбите си ежедневно. Самото състезание и самата победа е наградата от това, което правя. Това, което чувстваш, е удовлетворение от самия себе си. Пожелавам го на всеки човек. Да си щастлив от това, което си направил, е най-голямата награда", сподели той и загатна, че ще продължи кариерата си и ще се бори за злато на параолимпийските игри в Париж през 2024 г.