на живо

Илиан Илиев: Имах предложение за селекционер на националния отбор

Треньор номер 1 на България за 2021 г. разкри защо е отказал

Илиан Илиев: Имах предложение за селекционер на националния отбор

Треньорът на "Черно море", избран за номер 1 на България за 2021 г. - Илиан Илиев, е имал предложение да застане начело на националния тим по футбол. Той е водил разговори през зимата на 2020 г., но е отказал.

"Имаше разговори предната зима. Не мисля, че беше правилният момент. Трудно е да се работи, защото няма много опции. Казвам го с ясното съзнание, че ние сме треньорите в клубните отбори, които трябва да "бутат" националния отбор, да помагат с млади футболисти, с упорство, с всички тези негативи, които можеш да събереш като налагаш млади футболисти. Много е лесно да кажеш "Тези не са готови", заяви той пред bTV.

Българският футболен съюз избра вместо Илиев Ясен Петров. 

Като треньор на "Черно море" от близо 1500 дни насам (вторият най-дълго задържал се на поста в тима), Илиев знае как да създаде колектив и на какво да научи младите си футболисти. Той си служи с хумор, но и с важни съвети.

"Едно младо момче от нашите започна да играе и дойде чужденец на неговия пост. Правим някакви упражнения и другите постоянно му казват "Браво". Нашият казва "Хайде стига сте го бравосвали". Той му е съперник за поста. Обърнах се и му казах: "Момче, гледай себе си. Ти играеш ли добре, той няма да влезе". Това са много важни неща за колектива", разкрива той.

Тагове:

Илиан Илиев