на живо

Капитанът, който помогна на тормозено дете да продължи напред (ВИДЕО)

"Уулвърхемптън" сбъдна мечтата на свой 13-годишен фен

Капитанът, който помогна на тормозено дете да продължи напред (ВИДЕО)

Когато преминаваш през трудни моменти, винаги има някой смел и борбен, чийто пример да следваш. За 13-годишния Логан Поуп - фен на английския елитен "Уулвърхемптън", това е капитанът на тима - Конър Коуди. Тийнейджърът, тормозен в училище заради честите пристъпи на тревожност, успява да се справи с помощта на своя идол. А фондацията на клуба от Висшата лига сбъдна мечтата на малкия Поуп, срещайки го с Коуди.

"Моят любим футболист е Конър Коуди. За мен той е вдъхновение. Никога не се предава. Когато губим, казва "Дръжте главите си вдигнати високо". Помага ми, защото си повтарям, че трябва да продължа напред. Той е пример.", споделя Поуп, неподозиращ, че съвсем скоро ще прегърне и ще си поговори с английския национал.

"Няма начин! Винаги съм искал да те видя!", възкликва просълзеният Логан при срещата с Коуди. В следващите минути двамата успяват да се преборят с машината, отпечатваща имената и номера на екипите. В случая "Коуди" и неговия №16.

Капитанът Коуди е символ на възраждането на отбора от Западен Мидлендс, определян като "спящ гигант" заради успехите си в исторически план. С над 240 мача за "вълците" от 2015 г. насам, Коуди е в основата на завръщането на "Уулвс" във Висшата лига, последвано от две седми места и отпадане в четвъртфиналите на Лига Европа през сезон 2019/2020. Представяне, донесло на бранителя повиквателна за националния тим на Англия.

"За мен ти си по-добър от Роналдо", казва 13-годишният Поуп, докато Коуди го развежда из стадиона и запознава с част от своите съотборници.

"Придържай се към най-близките си. Не позволявай на останалите да ти влияят, приятелче. Ще бъда честен с теб - когато си футболист, те обсъждат много. Може да си играл слабо и тогава в "Инстаграм", и в социалните мрежи като цяло, ти казват, че си зле. После можеш да се представиш силно и вече си най-добрият на света. Повярвай ми - слушай близките си. Тези, които те тормозят, не трябва да диктуват живота ти. Дръж ги далеч от него. Ти винаги ще помниш този момент, а те няма да дойдат тук.", е посланието на капитана към малкия Логан.

От началото на сезона Поуп е сред децата, подаващи топките на "Молиню" при всяко домакинство на "Уулвс". Казва, че така е създал приятелства и никога не е бил по-щастлив.

Историята на Логан е една от многото, показващи силата на спорта като вдъхновение и опора.