на живо

Кубрат Пулев пред bTV: Нас няма да ни има, но злобата ще я има цял живот

Винаги ще ги има хората, които ще седят, ще лентяйстват и ще сочат с пръст, каза боксьорът в първото си интервю след загубата от Антъни Джошуа

Кубрат Пулев пред bTV: Нас няма да ни има, но злобата ще я има цял живот

Болезнено откровен. Вероятно и наранен. Докато английските медии, боксови анализатори и треньори от световна величина като Питър Фюри оцениха високо мъжеството на Кубрат Пулев да се бори 9 рунда със световния шампион Антъни Джошуа, в България, критиките до негов адрес са по-яростни от всякога.

Срещаме се с него в Лондон. Малко преди аз и колегата ми оператор Борислав Мавров скоро трябва да се отправяме към летището, а оттам към България.

Снимка: Lap.bg

"Много интелигентни, умни хора ми пишат. да не обръщам внимание на злобата. И аз им казвам: Хора, това не е важното, това не е важното. Злобата ще я има цял живот. Нас няма да ни има, но злобата ще я има - хорската", споделя Кобрата в първото си интервю след като се прости с мечтата да стане шампион на планетата в тежка категория.

Пулев изглежда спокоен. И напълно наясно, че у нас винаги е така: негова победа щеше да бъде припозната от всички сънародници, но поражението му, както и поведението му преди и след мача, ще отприщят вълна от недоволство.

Снимка: Lap.bg

"Важното в случая е желанието, трудът, който съм положил, усилията. Това са важните неща. Важното са хората, които оценяват този труд. Тези, които искат да рушат, тях винаги ще ги има. Винаги ще ги има хората, които ще седят и ще лентяйстват и ще сочат с пръст и ще казват: ха, ха, ха - видяхте ли", убеден е Кубрат.

"Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. Аз го написах и в моя фейсбук профил, които желаеха тази победа, които я приемаха за лична. Защото не са малко. Важните за мен са именно тези хора, които оценяват труда и усилията, които съм положил, за да стигна до този мач и до това ниво", допълва той.

- Как продължаваш сега напред?
- Както винаги, с усмивка.

Снимка: Lap.bg

Времето напредва и колкото и да не ни се иска, трябва да приключваме, ако искаме да не изпуснем самолета за България. Благодарим за отделеното време. Изводите ще се правят тепърва. Фактите са налице и Пулев нито за секунда не ги отрече:

Антъни Джошуа бе по-добрият и победи по категоричен начин, защити репутацията си на №1 в света.

Кубрат Пулев не бе подготвен достатъчно добре, за да го победи, липсата на спаринги се оказа фатална.

Снимка: Lap.bg

Антъни Джошуа бе разучил в детайли слабите места на Кобрата и го пречупи с прочутите си ъперкъти.

Въпреки здравословните проблеми, Кубрат Пулев демонстрира завидна издръжливост, воля и сърце, които го извадиха от ситуация, в която никой друг съперник на Джошуа, на когото британецът е причинявал нещо подобно, не е могъл да се изправи и да продължи.