на живо

Кобрата няма да спира с бокса

Кубрат Пулев планира да се завърне на ринга най-рано през пролетта

Кобрата няма да спира с бокса

Големият въпрос, който вълнува мнозина: това ли бе последният мач на Кубрат Пулев, намери отговор и е: не, Кобрата няма да спира с бокса.

На 39 години, след като прекара 4 години в изчакване битката му със световния шампион Антъни Джошуа да се състои, българинът вече гледа напред. Сигурно е, че няма никакво намерение да се отказва, но също така е сигурно и че завръщането му на ринга може да се осъществи най-рано през пролетта на 2021 г.

Снимка: Lap.bg

Пулев получи кредит на доверие от страна на един от най-добрите треньори в света на бойци в тежка категория - чичото на Тайсън Фюри и негов бивш треньор - Питър Фюри. Синът на Питър - Хюи, когото Кобрата победи в зрелищен двубой в София през октомври 2018-а, пък хвърли ръкавицата към Кубрат за нова среща помежду им догодина.

"Готов съм. Щом Хюи има желание, ще се бием пак и пак ще го победя", закани се родният боксьор, който загатна, че би поискал реванш от Джошуа, макар да знае, че до такъв едва ли би се стигнало, заради липсата на желание от страна на британеца и на неговия щаб.

Снимка: Lap.bg

"Ако Джошуа е мъж и човек на място, би ми дал реванш. Наясно съм, че това е почти невъзможно да се осъществи", коментира Пулев в Лондон пред специалните пратеници на bTV Димитър Тасев и Борислав Мавров.

Битката за четири от петте колана на световен шампион срещу Джошуа бе под №30 в 11-годишната кариера на Пулев като професионалист. Загубата за него е втора, след тази от Владимир Кличко през 2014-а при първия опит на Кобрата да спечели световната титла в тежка категория.

Снимка: Lap.bg

Балансът му на професионалния ринг включва 28 победи, 14 от тях с нокаут. Дебютът му при професионалистите е на 19 ноември 2009 г. срещу румънеца Флориан Бенче, когото той побеждава с технически нокаут.