на живо

Лекарят на "Славия" пред bTV: Шофьорът на линейката ми каза, че вратата няма да се отвори

"Три пъти вадих езика на Петков. Губеха му се моменти", разказа Дениз Йълмаз

Лекарят на "Славия" пред bTV: Шофьорът на линейката ми каза, че вратата няма да се отвори

Спокоен за стабилното състояние на Георги Петков, но и все още шокиран от ситуацията със заялата врата на линейката беше лекарят на "Славия" - Дениз Йълмаз. Именно той първи се притече на помощ на вратаря на "белите" Георги Петков, който си глътна езика след сблъсък с Жорди Кайседо от ЦСКА в края на първото полувреме на мача.

Откарването на стража в болница се забави с 8 минути, тъй като задната врата на линейката на стадиона не се отвори. Според Йълмаз, самият шофьор му е казал, че това ще се случи.

"Като казах на шофьора на линейката, че трябва да го изпратим в болницата, той ми каза: „Вратата не ми се отваря!“. Аз го питах: „Как не ти се отваря? Това не е сериозно, защото трябва по най-бързия начин да действаме и да го изпратим в болницата.“ Просто бях шокиран! Ако имаше и същия случай и с Кайседо, не знам втората линейка как щяхме да реагираме, как да го изпратим, защото първата не ни стига, не е нормална. Не знам при втори случай какво щеше да се случи", заяви той.

Снимка: Lap.bg

"За първи път ми се случва подобен казус с линейка. Като съм бил и в други държави, също действаме по най-бързия начин. Там линейките са на много високо ниво. В тези случаи трябва веднага, по най-бързия начин да изпратим човека или пациента до болницата, за да могат там да го стабилизират. Тук, като сме на терена, нямаме тази апаратура, която в болницата я имат", добави той.

Лекарят разказа и още подробности за инцидента и начина, по който е помогнал на Петков.

Снимка: Lap.bg

"Първоначално беше неадекватен. Веднага го питах: „Къде сме? Какъв е резултатът? С кой играем?“ Като ми отговори и на трите въпроса с „Не знам!“ реших да извикам линейката и да го изпратим в болницата. На първия път, като влязох, тогава първия път беше. И после пак, като губи съзнание. Езикът е мускул и притиска трахеята. Наложи ми се на два пъти", заяви лекарят.

Той е оптимист за възстановяването на вратаря.

Снимка: Lap.bg

"Снощи се чух с него за една минута. Не исках много да го притеснявам. Добре е, стабилизиран е. С дежурния лекар се чухме и сутринта имах още един разговор. Добре е, има само леки болки в тила. До 1-2 дена ще го изпишат. На себе си е, говори, обаче е доста от кадрите му се губят. Веднага са му направили рентген, скенер, кръвни изследвания. Слава Богу, всичко е наред!", каза той.

Според Йълмъз, Петков ще може да се върне на терена след инцидента. Той очаква вратарят да поднови тренировки след 2 седмици.

Тагове: