на живо

"Левски Лукойл" с благородна инициатива (ВИДЕО)

Да играем баскетбол заедно, ръка за ръка

"Левски Лукойл" с благородна инициатива (ВИДЕО)

Да играем баскетбол заедно, ръка за ръка. Баскетболистите на "Левски Лукойл" се включиха в инициатива за съвместна тренировка с хора от дневния център за лица с ментални увреждания в столицата.

Заедно със своя треньор - Константин Папазов, трима баскетболисти на "Левски Лукойл" се включиха в инициативата.

"Спортът е за всеки. Възможността тези хора да се докоснат до професионални спортисти ги прави уникално щастливи. Нямаше как да откажем да поиграем малко с тях баскетбол.", коментира Чавдар Костов.

"Това са хора, които заслужават да им се обърне внимание. За тях радостта е много голяма тук. Ако може, макар и само за един ден в годината, да донесем някаква радост на тези хора. Смятам, че всички тези хора имат нуждата да се чувстват равни на останалите.", каза Папазов.

"Имат нужда от топлина, имат нужда от отношение, като на всички останали хора, които получават по света. При тях емоцията е положителна. За тях голямата победа е, че са тук. Ние сме обърнали внимание и те се стараят да покажат това, което са научили."

"Каквото е възможно да се прави като инициатива за тези хора, трябва да се направи. Те са наши братя, те са наши сестри."

"Те имат нужда от тази доброта, която по някакъв начин са я загубили.", добави треньорът.