на живо

Мартин Петров: Радвам се, че "Сити" си следва плана. Дано спечели!

Бившият национал стиска палци за "гражданите" срещу "Челси" във финала на Шампионската лига

Мартин Петров: Радвам се, че "Сити" си следва плана. Дано спечели!

Ключът към успеха на "Манчестър Сити" е постоянството и липсата на радикални промени, въпреки загубите. С тази тактика английският шампион си осигури първо участие във финала на Шампионската лига, в това е убеден бившият футболист на "гражданите" (2007-2010 г.) и националния отбор на България Мартин Петров.

Мача "Манчестър сити" - "Челси" може да проследите пряко по bTV Action, VOYO.BG и bTV Radio днес (29 май) от 21:00 ч.!

Снимка: Reuters

"За кой футболист това не е мечта?! Не се съмнявам, че атмосферата е уникална и феноменална. Най-накрая и "Сити" достигна до финал за Шампионската лига. Толкова години им убягваше! Радвам се, че го постигнаха. Това е много години труд. Радвам се, че след толкова неуспехи в последната година - отпадания заради слаба игра, заради късмет, заради VAR, те не предприеха драстични мерки", заяви Петров за bTV.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Говореше се за уволнение на Гуардиола, за кадрови промени. Просто си следваха плана и се вижда, че в дългосрочен план, когато се следва нещо, рано или късно стигаш до целта и се надявам да завършат този уникален за тях сезон подобаващо и да спечелят Шампионската лига", добави Футболист номер 1 на България за 2006 г.

За "Манчестър Сити" Петров изигра 59 мача, в които вкара 9 гола.