на живо

Непартак направи олимпийските игри по-поносими, но обърка програмата в Токио

Тайфунът вилнее около японските брегове

Непартак направи олимпийските игри по-поносими, но обърка програмата в Токио

Непартак - това е едно от най-споменаваните имена в Япония в последните дни. Не става дума за спортист или някой атрактивен треньор на олимпийските игри, които се провеждат в Токио, а за... тайфун.

Именно той вилнее около японските брегове в последните дни. Заради мощните ветрове и бури в Тихия океан организаторите бяха принудени да отложат стартове в гребането и в стрелбата с лък, както и да разместят програмата във ветроходството. 

Снимка: Reuters

Местните не са притеснени от Непартак и са уверени, че той няма да попречи на най-авторитетния спортен форум. Дори напротив - радват се, че предстои спад във високите температури. 

Именно жегите в Япония бяха сред големите проблеми на спортистите, които се борят за олимпийски отличия. Две от звездите в тениса - Новак Джокович и Даниил Медведев, се оплакаха, че температурите им пречат да играят на познатото високо ниво. 

Снимка: Reuters

Заради подобни изказвания организаторите решиха почивките на тенис кортовете да са по-дълги.

Представителката на Руския олимпийски комитет в стрелбата с лък - Светлана Гомбоева, колабира по време на състезание. Тя обаче успя да спечели сребърен медал

Разочаровани от липсата на качествена буря са само сърфистите, които се надяваха на по-високи вълни. 

Организаторите са категорични, че за сега тайфунът не заплашва Игрите.