на живо

Невяна Владинова: Нека най-добрата да спечели!

Гледайте надпреварата за Купа "София" на 6 април пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG

Невяна Владинова: Нека най-добрата да спечели!

Доволна и обнадеждена беше вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова след подиум тренировката на родните представителки преди престижния турнир за Купа "София".

Надпреварата ще се проведе от 4 до 6 април, а финалите на отделните уреди във вторник ще бъдат излъчени пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.

"Момичетата се справиха добре. При девойките естествено имаше по-груби грешки. Може би децата бяха леко пренавити. Това им е първо голямо състезание, притеснени са, отдавна не са участвали на какъвто и да е форум, камо ли на толкова голям. Вярвам, че утре ще са по-добре. Девойките-ансамбъл бяха много стабилни, много красиви. Надявам се, че те също ще са по-добри. Жените на мен лично ми харесаха много, допуснаха леки грешки, но това също е нормално. Всичките се хвърлиха и играха силно", оцени Владинова. 

България ще бъде представена по време на турнира от ансамбъл-девойки, както и от представителки в индивидуалната надпревара при жените и девойките.

Снимка: БФХГ

"В момент като този състезанията са много малко, трудно се организират и е много важно за един спортист да има какво да работи, да има цел, за която да тренира. Тежко е само да тренираш в залата. Това е стимул за всяка една от тях, особено за момичетата от разширения състав, които по-трудно стигат до големи състезания. Вярвам, че всичките са мотивирани и ще играят с желание", каза тя.

"Винаги са ни успокоявали: Лоша тренировка - добро състезание. Но и добра тренировка - добро състезание. Подиум тренировката е да си пробваш килима, осветлението, залата... Ако трябва да се греши, наистина е по-добре тук. Определено е важно да се успокоиш за самото състезание. Надявам се, че всяка една от тях ще покаже най-доброто, което може за момента. Всичките са в добра форма, много силни, много различни. Ще бъде едно интересно състезание. Надявам се най-добрата да спечели", добави още Владинова, която официално прекрати спортната си кариера в края на 2020 г. заради тежка травма.

Гледайте надпреварата за Купа "София" на 6 април пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG