на живо

От какво се страхува Юрген Клоп? (ВИДЕО)

Валери Генов разказва най-интересните неща от света на спорта

От какво се страхува Юрген Клоп? (ВИДЕО)

Юрген Клоп - мениджърът, извел "Ливърпул" до победа във финала на Шампионската лига през 2019 г. и до първа титла в Англия от 30 години насам. Около терена той изглежда като разярен бик, а на медиите е любимец заради нестандартното си поведение.

Но и Клоп има своите страхове и притеснения. И той е преживявал загуби. И той се е изправял отново след падения. И има какво да каже на малките футболни фенове.

Като Люис, който скоро се завърна в училище, но не може да преодолее притеснението си от новите предизвикателства. Той попита мениджъра на любимия си отбор как се справя в тези ситуации. И получи изключително мил и изчерпателен отговор под формата на писмо.

"Здравей, Люис.

Може ли да започна, като ти кажа една тайна? Аз също ставам нервен. Ако трябва да съм честен, бих се притеснил, ако не изпитвам нервност, защото когато това се случва, имам възможността да я превърна в нещо позитивно.

Знам, че сигурно ще прозвучи странно за момче на твоята възраст, че треньорът на "Ливърпул" се чувства по същия начин като теб, но наистина е така. Попита ме какво правя, когато моите играчи се почувстват нервни. Просто е - напомням им колко са важни за мен и колко силно им вярвам и нямам съмнение, че същото е при теб и твоето семейство.

Не трябва да се притесняваш, когато ти се случват лоши неща. Както знаеш, изгубил съм не малко финали, но с помощта на моето семейство и приятели продължавам напред и в крайна сметка имаме възможността да прекараме хубаво време заедно. Ако се фокусирах върху лошите моменти, нямаше да постигна нищо, така че, моля те, бъди позитивен и гледай напред към страхотното време, в което ще растеш.

И не забравяй, че ти си част от семейството на "Ливърпул", а това означава, че има още милиони и милиони хора, които искат да бъдеш възможно по-щастлив. Твоята подкрепа означава много за мен и за всеки в Ливърпул, така че се надявам, че с това сме показали колко много и ние те подкрепяме", пише Клоп.